"Чорна каса" в міськраді Одеси підтвердилася - ЦПК

Детективам вдалося відновити знищені докази
"Чорна каса" в міськраді Одеси підтвердилася - ЦПК
Документи Фото: сторінка КСУ у Фейсбуці
9 Грудня 2021, 13:43
читать на русском

Вищий антикорупційний суд провів засідання у справі бізнесмена Володимира Галантерніка, підозрюваного у створенні злочинної організації в Одесі.

Як повідомляє Центр протидії корупції, під час засідання прокурор САП оприлюднив переписку довіреної особи неофіційного "господаря Одеси" Галантерніка Альони Попової, "яка підтверджує правдивість "чорної каси" в міськраді Одеси".

Про цю "чорну касу" у 2019 році заявляв Міхеїл Саакашвілі під час суду у справі мера Одеси Труханова.

За даними ЦПК, згідно з протоколом обшуку, коли детективи НАБУ зайшли в дім, довірена особа бізнесмена Галантерніка знищувала матеріали: палила документи, топила комп'ютер у ванній кімнаті і пошкоджувала флешки:

Але детективам вдалося їх відновити. У документах були розписані деталі темних схем, суми, які платилися ЗМІ, місцевим політикам і чиновникам тощо.

Зазначається, що прокурор озвучив уривок із листування Альони Попової, колишньої помічниці мера Одеси Геннадія Труханова. Це листування виявили у мобільному телефоні, який вилучили під час обшуку у секретаря Володимира Галантерника Архіпової.

За словами прокурора, Архіпова надіслала Поповій посилання на новину "Саакашвілі оприлюднив "чорну" касу Одеської міськради у суді над Трухановим".

Після цього Попова відписала колишній секретарці Галантерніка: "О боже, это *****, мягко говоря. Боюсь представить, что сейчас начнется". А згодом Попова також написала: "капец, в этих документах реально есть почти все".

Нагадаємо, у червні 2019 року Міхеїл Саакашвілі прийшов на засідання суду у справі заводу "Краян" та показав журналістам документи, які назвав "чорною касою" Одеської міськради. Тоді він заявив, що у цих документах них розписані схеми відмивання грошей, а також зазначено суми, які платили депутатам за потрібне міській владі рішення.

Читайте також

1