Суд скасував вирок Труханову у справі одеського заводу "Краян"

Справу відправили на новий розгляд
Суд скасував вирок Труханову у справі одеського заводу "Краян"
Геннадій Труханов (фото: УНІАН)
11 Лютого 2021, 18:57
читать на русском
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала виправдальний вирок для мера Одеси Геннадія Труханова та іншим обвинуваченим у справі про зловживання при купівлі будівлі заводу "Краян".

Таке рішення ухвалила колегія суддів палати ВАКС 11 лютого, повідомляє пресслужба ВАКС.

Судді задовольнили апеляційні скарги прокурора, скасували вирок Малиновського районного суду м.Одеси і ухвалу Малиновського районного суду м. Одеси та направили справу на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також

Зазначається, що обвинуваченим інкримінується вчинення кримінального правопорушення щодо заволодіння коштами місцевого бюджету міста Одеси під час придбання будівель ВАТ ХК "Краян", чим завдано збитків територіальній громаді міста у розмірі 92 млн грн.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, оскільки Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.

А 18 листопада Вищий антикорупційний суд закрив уже другу справу проти міського голови Одеси Геннадія Труханова щодо недостовірної інформації у деклараціях  за 2015-2016 роки.