Чверть українців не мають наміру вакцинуватися

Більшість населення України визнало, що вакцина допоможе у боротьбі з COVID-19
Чверть українців не мають наміру вакцинуватися
Вакцинація Фото: КМДА
2 Вересня 2021, 14:52
читать на русском

Чверть українців не мають наміру вакцинуватися за жодних умов.

Про це повідомили в Інституті соціальної та політичної психології НАПН України.

Загалом по Україні чверть респондентів (25,5%) не мають наміру вакцинуватися за жодних умов, а в південних областях таких майже половина (48,1%), - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що більшість населення України визнало, що вакцинація допоможе у боротьбі з пандемією. 13,5% опитаних вважають, що вакцинація повинна бути обов'язковою, тоді як 43,4% виступають за можливість вибору вакцинуватися або ні.

Прихильників обов’язкової вакцинації більше в центральних областях України (20,2%), а на Півдні їх, навпаки, найменше (4,4%), - повідомили в Інституті.

Додали, що 15% населення мали побоювання щодо вакцинації та її впливу на здоров'я. Вони вважали, що вакцинація має більше ризиків, ніж COVID-19.

Кожен десятий опитаний в Україні (10,2%) поділяє міфи про те, що вакцинацію ініціювали міжнародні корпорації задля власного збагачення і жодного впливу на поширення хвороби вона не має, - зазначили.

Тоді як 5,7% висловились, що вакцинація -  прикриття, насправді замість вакцин людям вводять невідомі речовини чи пристрої, щоб контролювати їхню свідомість та поведінку.

Нагадаємо, в Україні погіршилась ситуація з COVID-19, тому країна опинилася на межі виходу з "зеленої" зони. Якщо ситуація не покращиться, в областях можуть посилити карантинні обмеження.

Читайте також

1