Це перемога України: Кулеба прокоментував рішення ЄСПЛ щодо Криму

Цей крок підтверджує ту правду, яку доносить Україна європейській спільності
Це перемога України: Кулеба прокоментував рішення ЄСПЛ щодо Криму
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
14 Січня 2021, 16:15
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про прийнятність справи України проти Росії щодо Криму є важливим кроком на шляху до притягнення Росії до юридичної відповідальності за агресію проти нашої країни.

Про це він повідомив на брифінгу у четвер, 14 січня.

За словами Кулеби (досьє Дмитра Кулеби), це рішення ЄСПЛ - перемога України.

Це важливий крок на шляху до притягнення Росії до юридичної відповідальності за агресію проти України. І з кожним кроком ціна цієї відповідальності зростатиме, - сказав він.

Очільник МЗС переконаний, що юридична сукупність дій України, а це не лише ЄСПЛ, а й усі ті процеси, які відбуваються у Міжнародному морському трибуналі й Міжнародному суді ООН, крок за кроком підтверджуватимуть ту правду, яку доносила Україна світові з 2014 року, коли почалася російська агресія. Такі дії спростовуватимуть всю пропаганду та дезінформацію, яку у зв'язку з цим поширювала Російська Федерація.

Читайте також

Нагадаємо, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав частково прийнятною до розгляду по суті та задовольнив скаргу України у справі нашої країни проти Росії щодо порушення прав людини у Криму.

Міністр юстиції України Денис Малюська (досьє Дениса Малюськи) повідомив, що сьогодні ЄСПЛ оголосив рішення, яким визнав прийнятною справу Україна проти Росії (щодо Криму) та перейшов до розгляду справи по суті. За його словами, це рішення ЄСПЛ – "потужний юридичний удар по міфології, яка використовується РФ у гібридній війні".

У вищезгаданій справі ("Україна проти Росії (щодо Криму)" за № 20958/14) Україна просить суд визнати порушення Росією низки статей Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод через ситуацію у Криму.

За словами очільника Мін’юсту, міждержавна справа "Україна проти Росії" перебуває в Європейському суді з прав людини з березня 2014 року. Тоді Уряд України звернувся до ЄСПЛ зі скаргами на порушення протягом березня-вересня 2014 року Росією на окупованій території Криму прав громадян, гарантованих такими статтями "Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод".

1