ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду щодо перемоги Вірастюка на 87 окрузі

Напередодні, 24 травня Верховний суд вдруге визнав недійсним обрання Вірастюка нардепом
ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду щодо перемоги Вірастюка на 87 окрузі
Василь Вірастюк (Фото: Фейсбук)
25 Травня 2021, 20:20
читать на русском

Сьогодні, 25 травня після детального опрацювання рішення Верховного Суду про те, що обрання Вірастюка нардепом є незаконним, Центральна виборча комісія подала апеляційну скаргу на це рішення.

Про це повідомили на сторінці ЦВК у Фейсбуці.

19 травня ЦВК склала протокол про результати виборів народного депутата в окрузі № 87. 21 травня кандидат Олександр Шевченко оскаржив дії, протокол та окремі пункти цієї постанови Комісії. 23 травня Верховний Суд частково задовольнив позов, зокрема, скасував протокол від 19 травня. 24 травня Верховний суд вдруге визнав недійсним обрання Вірастюка нардепом, - розповіли у ЦВК про "серіал" з Вірастюком.

ЦВК наголосила, що зараз немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації на 87-му окрузі. В такому випадку встановлення результатів можливе лише на підставі та з урахуванням висновків суду.


Контекст. 28 березня в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України.

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області здобув перемогу кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Однак офіційні результати виборів не були оприлюднені аж до 22 квітня, оскільки їх оскаржували у судах через численні порушення при підрахунку голосів.

Увечері 1 травня Велика Палата Верховного Суду визнала протиправним і вперше скасувала протокол Центральної виборчої комісії про встановлення результатів виборів на 87-му окрузі на Франківщині та визнання Василя Вірастюка переможцем.

Читайте також

1