Данілов про боротьбу з олігархами: У Зеленського є не тільки план Б – у нього повний алфавіт

Однак без законів рухатися не вийде
Важливо
Данілов про боротьбу з олігархами: У Зеленського є не тільки план Б – у нього повний алфавіт
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
6 Липня 2021, 12:00
читать на русском

Якщо закон про деолігархізацію не спрацює, то у президента Володимира Зеленського є не лише план Б, але й повний алфавіт.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю виданню "Forbes".

У Володимира Зеленського є не тільки план Б – у нього повний алфавіт. Якщо потрібно, то ми й до букви «Я» дійдемо. Однак без законів рухатися не зможемо: потрібні закони про лобізм та антитрастове законодавство, в яких буде прописано, під дію яких законів підпадатимуть олігархи, - сказав він.

За його словами, Зеленський веде боротьбу проти олігархів не заради популярності: "Це не про політичні бали. Це питання до Верховної Ради, чому вони не займалися цими законами раніше. Люди зі статками роками писали під себе закони й впливали на державу. Ми не можемо допустити, щоб ця ситуація продовжувалася".

Данілов припускає, що після ухвалення закону про деолігархізацію не буде включено в реєстр олігархів жодного прізвища, бо вони самі відмовляться від активів та повернуть частину державі. Люди вже почали добровільно відмовлятися від свердловин.

Ми маємо історію по кожному олігарху і знаємо, як вони заволоділи своїми активами. Вони повинні це зрозуміти та позбутися активів, щоб не потрапити до переліку олігархів. Якщо вони зʼявляться в реєстрі, це буде відомо всьому світу. Не думаю, що їм це потрібно, - наголосив він.

Нагадаємо, що  1 липня Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт президента Володимира Зеленського №5599 про олігархів.

Водночас голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв внести поправки в законопроєкті Зеленського про олігархів, зокрема, забрати в Ради нацбезпеки й оборони функцію вирішувати, хто олігарх, а хто – ні.

Читайте також наш матеріал: Закон Зеленського про олігархів: боротьба чи чергова вистава - аналіз законопроєкту

Читайте також

1