Данілов про загострення на Донбасі: Україна не планує наступ

Широкомасштабний наступ призведе до величезних жертв
Головне
Данілов про загострення на Донбасі: Україна не планує наступ
Олексій Данілов (фото: facebook.com/rnbou)
19 Лютого 2022, 17:37
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна не планує наступ на Донбасі. Він підкреслив, що у 21 столітті це призведе до жертв серед мирного населення.

Про це Данілов заявив під час брифінгу в Офісі президента щодо загострення на Донбасі.

За його словами, Україна цінує кожне життя нашого громадянина, тому жодного наступу та нападу на наші території, які тимчасово окуповані, не планує. Оскільки це може призвести до жертв серед цивільного населення.

Данілов зазначив, що ситуація на Донеччині загострюється. Однак необхідно ясно усвідомлювати, що широкомасштабний наступ, яким лякали Україну, призведе до величезних жертв.

Ми не розуміємо, як у 21 столітті це може відбуватися. Що це має бути? Це буде тероризм? Це буде геноцид? Ми не вбивці. Ми мирна країна, - додав секретар РНБО.

Крім того, події останніх днів на Донбасі свідчать про бажання Росії показати, що це нібито українська армія обстрілює територію Донбасу і таким чином легалізувати повноцінний, повномасштабний захід російських військ, мовляв, з метою визволення територій.

Маємо розуміння, що майже всі провідні країни світу чітко сказали свою позицію, що у разі подальшого вторгнення на територію України вони мають відповідним чином одразу відреагувати. Чи буде це відбуватися, чи ні - від нас це точно не залежить. Ще раз наголошую - ми хочемо миру, спокою в нашій країні. Єдине прохання - залиште нас в спокої, а ми самостійно розберемося на території нашої країни, - заявив Данілов.

За його словами, Україна - за виконання Мінських угод з логікою, яка на сьогодні існує в процесі, а не за виконання за вказівкою Росії.

Ми не можемо погодитися з тим, що Росія порушує ці угоди. По-перше, вона їх абсолютно не виконує, тому що там є перші пункти - з чого треба починати, - зазначив секретар РНБО.

Данілов звернув увагу на іншу ситуацію, коли Росія видала вже 800 тис. паспортів на окупованій території Донецької та Луганської областей і вимагає проведення, в першу чергу, виборів: "Як можна проводити вибори, якщо люди мають паспорти іноземної країни. Це просто неможливо".

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив, що російський лідер Володимир Путін вже ухвалив рішення напасти на Україну. При цьому до російського військового вторгнення можна все вирішити дипломатичним шляхом.

Читайте також