Данілов розповів про роботу РНБО над реєстром олігархів

Реєстр олігархів запустять у травні цього року
Важливо
Данілов розповів про роботу РНБО над реєстром олігархів
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
13 Січня 2022, 16:43
читать на русском

Державна інформаційно-аналітична система СОТА, над якою працює РНБО, дасть можливість відстежувати майже всі процеси у державі, вона стане майданчиком для реєстру олігархів.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів у інтерв'ю "Українській правді"

Ми сьогодні маємо одну з ключових речей, на яку мало хто звернув увагу, у нас існує інформаційно-аналітична система СОТА, яку ми дуже потужно на сьогодні розгортаємо, яка дасть можливість відстежувати майже всі процеси, які є в нашій державі. Ми вже почали працювати в цьому напрямі, - заявив Данілов.

Як відомо, закон про деолігархізацію запрацює у травні, але, за словами Данілова, у РНБО "вже на виході положення про реєстр" і "технологічний майданчик вже зроблений".

Це буде створення Реєстру на технологічному майданчику системи СОТА у вигляді окремого сервісу. У СОТА є три частини: є частина публічна, яка доступна для всього суспільства, там, де відкрита інформація. Є частина СОТА, де документи для службового користування, і є СОТА з грифом "таємно".

Нагадаємо, 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон щодо деолігархізації (№5599). Він передбачає створення Реєстру олігархів, визначає порядок внесення осіб до реєстру та його наслідки. Також законодавчий акт передбачає декларування публічними службовцями контактів з олігархами, які є у реєстрі.

Читайте також наш матеріал: Зеленський підписав закон: коли та як ускладниться життя українських олігархів.

Читайте також