ДБР затримало керівника ОПЗЖ у Маріуполі, який підтримував окупантів

Він колишній чоловік експрокурора Наталії Поклонської
Важливо
ДБР затримало керівника ОПЗЖ у Маріуполі, який підтримував окупантів
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
14 Квітня 2022, 14:15
читать на русском

В Одесі слідчі ДБР затримали Володимира Клименка, керівника фракції "Опозиційної платформи - За життя" Маріупольської міської ради. Він здійснював антиукраїнську інформаційну кампанію на підтримку окупантів.

Про це повідомили в ДБР.

Цей "політик" пройшов "тернистий" шлях від людини Януковича, Медведчука, Королевської до керівника Маріупольської фракції "Опозиційної платформи За життя". Він став рупором кремля на сході - виступав за відновлення економічних зав’язків з росією. Сьогодні щодо нього у суді розглядається справа щодо посягання на територіальну цілісність України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що він є колишнім чоловіком ексгенеральної прокурорки Криму Наталії Поклонської. Своєю чергою вона була однією з головних фігур під час анексії Криму росією.

Також перед війною Клименко в Facebook закликав до повалення чинної української влади.

Тим самим він вчинив організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на підтримку держави-агресора, що підпадає під кримінальну відповідальність за ч. 6 ст. 111-1 КК України, - пояснили в ДБР.

Додали, що чоловіка знайшли на орендованій квартирі в Одесі. Його перевірили через поліграф та встановили ймовірну причетність його до колабораційної діяльності.

Нагадаємо, помічники народних депутатів від політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" інформували окупантів щодо суспільно-політичного життя України та розповсюджували російські фейки через підконтрольні ЗМІ.

Читайте також

1