Денісова: Дев’ятьох українських полонених передадуть Україні сьогодні-завтра

Це відбудеться через посередника
Головне
Денісова: Дев’ятьох українських полонених передадуть Україні сьогодні-завтра
Людмила Денісова (фото: Telegram)
20 Січня 2021, 17:32
читать на русском

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що з боку ОРДЛО в односторонньому порядку Україні передадуть 9 осіб. Їх можуть звільнити вже сьогодні-завтра.

Про це омбудсмен сказала на брифінгу.

За її словами, окупанти передадуть "посереднику" людей, які незаконно утримуються.

До СІЗО Луганська доставили трьох осіб, яких готують до передачі, в Донецьку ще шість. Їх зараз годують, миють, надають медичну допомогу та приводять в охайний вигляд. Я думаю, що сьогодні ввечері або завтра вранці їх передадуть за маршрутом Луганськ - Донецьк - Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ, - підкреслила Денісова.

Омбудсмен додала, що не може назвати імена цих людей, поки вони не будуть доставлені до України.

Читайте також

Нагадаємо, 28 листопада Росія та окупаційна влада "ЛДНР" заявили, що обмін полоненими з Україною до кінця цього року не відбудеться.

На думку окупантів, Україна не виконує своїх зобов`язань щодо зняття юридичних претензій з осіб, які вже були звільнені раніше, а отже, не завершила процедури попередніх обмінів.

16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).