Деокупація Криму військовим шляхом буде законною - дипломат Чалий

Росія незаконно перетворила АРК на військову базу
Важливо
Деокупація Криму військовим шляхом буде законною - дипломат Чалий
Кримський міст /.Фото з мережі
19 Серпня 2022, 17:51
читать на русском

Український дипломат Валерій Чалий заявив, що деокупація Криму військовим шляхом буде цілком законною.

Як повідомляє qirim.news, колишній посол Україна у США зазначив, що російська федерація після окупації Криму перетворила його на власну військову базу.

Вся ця військова база велика, яка зараз використовується у війні проти України... Тобто наша територія перетворена під військову базу росії, абсолютно незаконно, що заборонено Конституцією України... Російські дії викликали переосмислення механізмів деокупації Криму, - сказав Чалий.

Він зауважив, що насправді ситуація з Кримом багато в чому залежить від успіхів ЗСУ на території України та оборони всього українського народу.

Чалий вважає, що можливість деокупації Криму військовим способом є абсолютно легітимною згідно з законодавством.

І тепер ключовий момент. Перше - 134 стаття Конституції України - АР Крим є невіддільною частиною України. 17 стаття Конституції України - завданням оборони України, а значить, Криму, є завданням народу України та ЗСУ. Це не те що вони мають право обирати - робити це чи не робити. Це їх завдання та абсолютно правильно розглядати можливість військовим способом деокупації Криму. Це абсолютно легітимна можливість, яка закріплена та у внутрішньому законодавстві України, і в міжнародному законодавстві.

Нагадаємо, Резніков зазначав, що президент України Володимир Зеленський вимагає від Генштабу деокупації всіх українських територій, включно з Кримом та територіями, підконтрольними "ЛДНР".

Читайте також