Зеленський очолив раду з питань деокупації та реінтеграції Криму

Персональний склад новоствореного органу обиратиме Єрмак
Важливо
Зеленський очолив раду з питань деокупації та реінтеграції Криму
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
15 Серпня 2022, 21:21
читать на русском

Президент Володимир Зеленський 15 серпня створив Консультативну раду з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя.

Відповідний указ №579/2022 опубліковано на сайті глави держави.

Зеленський постановив:

  • Утворити Консультативну раду з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя як консультативно-дорадчий орган при президентові України.
  • Затвердити Положення про Консультативну раду.
  • Керівникові Офісу президента (досьє Андрія Єрмака) у місячний строк внести пропозиції щодо персонального складу Консультативної ради.

Зазначається, що новостворений орган очолить сам Зеленський. Секретарем Консультативної ради є постійний представник президента України в АР Крим.

Завданнями Консультативної ради є:

1) підготовка з урахуванням положень Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя, затвердженої указом президента України від 24 березня 2021 року № 117/2021, та внесення в установленому порядку пропозицій щодо пріоритетів діяльності, у тому числі в рамках Кримської платформи, з питань деокупації, реінтеграції та відновлення територіальної цілісності України, захисту прав та інтересів громадян України, подолання наслідків і відшкодування шкоди, завданої державі Україна, її громадянам та юридичним особам у зв'язку зі збройною агресією та тимчасовою окупацією Російською Федерацією частини території України;

2) участь у виробленні позиції України з ключових напрямів діяльності Кримської платформи;

3) підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань, що стосуються деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АРК та міста Севастополя.

Нагадаємо, у квітні 2022 року Зеленський призначив Тамілу Ташеву постійним представником президента України в АР Крим.