Ташева звернулася до українців в Криму: ховайтеся у підвалах

Українців в АРК просять бути обережними
Важливо
Ташева звернулася до українців в Криму: ховайтеся у підвалах
Вибух у Криму Фото: https://www.facebook.com/tamila.tasheva
16 Серпня 2022, 19:31
читать на русском

Українців, які проживають в Криму, просять бути обережними та при небезпеці ховатися в обладнаних місцях або у підвалах.

Про це написала представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева у Фейсбуці.

Ташева зазначила, що росіяни перетворили Крим на свій тил та свою військову базу. І перебування мирних людей у Криму стало небезпечним, зокрема, й через вибухи боєприпасів.

Війна от так "несподівано" прийшла в Крим. Окупанти та колонізатори вже тікають з Криму. Сьогодні після чергового необережного поводження з боєприпасами окупантами здетонувало у Джанкойському районі. Люди ховаються по підвалах. На виїзд з Криму величезні черги. Окупаційна адміністрація всі пів року великої війни, і минулого тижня заявляла - Криму і людям нічого не загрожує. Міноборони рф знову каже - "займання на складі боєприпасів"... Люди вважають інакше, - розповіла представниця президента в АРК.

Вона закликала українців у Криму бути обережними і під час вибухів йти в укриття.

Ми обов'язково звільнимо Крим, застосовуючи всі можливі і не заборонені механізми для боротьби не лише за територію, а і за вас. Впевнена, ви чекаєте на це всі роки окупації. Поки ж будьте обережні, ховайтесь у обладнаних місцях або своїх підвалах. Підготуйте потрібні засоби, - додала Ташева.

Нагадаємо, що вранці 16 серпня в Джанкойському районі окупованого росією Криму вранці чути вибухи і видно вогонь - у Майському горіла підстанція, в Азовському - склад.

Внаслідок цих вибухів виведено з ладу залізничний вузол. Потяги будуть зупиняти у Владиславівці, а потім пересаджувати людей на автобуси.

16 серпня також пролунало кілька вибухів на території військової авіабази в смт Гвардійське Сімферопольського району Криму.

1