Депутат Дніпропетровської облради від ОПЗЖ Хорішко заявив про "один народ" з Росією та Білоруссю

Політик поставив на аватарку у фейсбуці російський прапор
Депутат Дніпропетровської облради від ОПЗЖ Хорішко заявив про "один народ" з Росією та Білоруссю
Володимир Хорішко / скрін
28 Січня 2022, 19:07
читать на русском

Депутат Дніпропетровської облради від "Опозиційної платформи - За життя" Володимир Хорішко поставив до свого фото (аватарки) на Facebook російський прапор. Він також заявив про бажання дружити з Росією.

Як повідомляє 49000.com.ua, на сторінці депутата в мережі з'явився пост про "один народ".

Україна, Росія і Білорусь - один народ. Зі спільним корінням. Я проти війни і за дружбу з Росією та Білоруссю. Англосакси і їхні колаборанти-прихильники йдіть на***, - написав Хорішко.

Однак, Володимир Хорішко видалив свою сторінку у Facebook.

Українці у соцмережах порадили правоохоронним органам звернути увагу на антиукраїнську діяльність депутата, як і міський голова Дніпра Борис Філатов. Такими висловлювання обурився голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

"В той час, коли вся країна об’єдналася і багато хто з громадян на знак єдності і підтримки рідної країни публікує стяг України, Володимир Хорішко дозволив собі цинічний та провокаційний, на мою думку, вчинок - встановив зображення прапора Російської Федерації на своє фото в соціальній мережі. Прапор країни-агресора. Країни, яка відібрала частину наших земель і вбиває наших людей. Так, за Конституцією ми не можемо впливати на його погляди і забороняти йому розпоряджатися власними світлинами в соцмережах. Депутат є політично впливовою людиною. Вважаю, що дії пана Хорішка можуть бути направлені на створення позитивного образу держави-агресора, що не відповідає загальнодержавним інтересам і загальновизнаним принципам порядності, честі і гідності", - написав Микола Лукашук.

Нагадаємо, що народний депутат Артем Дмитрук, виключений з фракції "Слуга народу", влаштував бійку в Одеській міській раді. На засіданні земельної комісії парламентар бігав по столах, ламав меблі та нецензурно лаявся. В результаті штовханини постраждало четверо людей.

Читайте також

1