Депутат-колабораціоніст Черкаської міської ради вийшов під заставу

Депутат хотів стати гауляйтером на Черкащині
Депутат-колабораціоніст Черкаської міської ради вийшов під заставу
Олександр Замирайло / фото:18000.com.ua
17 Серпня 2022, 14:12
читать на русском

Депутат Черкаської міської ради Олександр Замирайло від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" вийшов із СІЗО під заставу в один мільйон гривень.

Про це повідомляє черкаське видання "18000".

Зазначається, що депутат мав намір стати гауляйтером у випадку окупації росією Черкаської області.

2 серпня ексголова фракції ОПЗЖ в Черкаській міськраді отримав підозру у колаборантській діяльності.

3 серпня Соснівський районний суд Черкас виніс ухвалу, якою обрав запобіжний захід для депутата Черкаської міської ради Олександра Замирайла, підозрюваного у колабораціонізмі та вихвалянні агресії РФ.

Для Замирайла запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави сумою у 208 тисяч гривень. Прокуратура від початку процесу просила заставу в 1 мільйон гривень і подала апеляцію на це рішення суду першої інстанції.

Слідство зібрало докази у вигляді задокументованих розмов Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам, а також перемоги путіну та п’є разом з дружиною за його здоров’я.

Сам Замирайло у суді факт відповідних розмов не спростовував, але акцентував на їх "приватності". При цьому публічно він виключно за Україну та її суверенітет.

8 серпня,депутат вийшов із СІЗО, після чого небайдужі громадяни облили його зеленкою і змусили просити вибачення у воїнів на колінах за те, що бажав їм смерті, а росії - перемоги у злочинній війні проти нашої країни. 9 серпня Апеляційний суд повернув розмір застави у мільйон гривень.

Читайте також