В ОП пригрозили Кличку позбавленням українського громадянства: чому

У Віталія Кличка є лише український паспорт
Головне
В ОП пригрозили Кличку позбавленням українського громадянства: чому
Віталій Кличко Фото: kyivcity.gov.ua
15 Серпня 2022, 12:52
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що в Офісі президента йому пригрозили позбавленням українського громадянства через підписання відкритого листа до Володимира Зеленського щодо повернення громадянства Геннадію Корбану.

Про це повідомив Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "Бабель".

Сьогодні про ті кроки, які я роблю, мене просити не потрібно, бо вважаю їх правильними. Потрібно обʼєднувати зусилля і максимально використовувати ефективність кожної людини, кожного менеджера, а не створювати штучні інтриги чи перешкоди. Розповім вам таємницю. Після того як я підписав листа, була у мене розмова з натяком: "Ти такий проактивний, ми ще за твоє німецьке громадянство не бралися". Я кажу: "Я буду дуже здивований, якщо мені покажуть та ще й відберуть паспорт Німеччини, - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що він має лише українське громадянство.

Я буду дуже здивований, якщо хтось мені зможе показати "мій" американський чи німецький паспорт, щоб відібрати український. Я справді велику частину свого життя провів у Німеччині і в Америці. І можливість отримати громадянство у мене була, були навіть такі пропозиції, але для чого? Я був і залишаюсь громадянином України, інших паспортів у мене немає, - наголосив Кличко.

Також Віталій Кличко пояснив, чому виступив проти позбавлення Геннадія Корбана українського громадянства.

Ще раз хочу підкреслити: має бути чітке розуміння - все має відбуватися за єдиними принципами для всіх, а не вибірково. У даному випадку виглядає так: ми у цього заберемо, а цим ми поки залишимо, щоб вони були більш слухняними, розуміли, що у них ми також можемо забрати. Потрібен чіткий закон, для всіх один, а не вибіркове ухвалення рішень, - додав він.

Нагадаємо, 22 липня, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники не пустили в Україну та забрали паспорт.

Напередодні низка політиків опублікувала в соцмережах непідписаний указ президента щодо позбавлення українського громадянства бізнесмена та олігарха Ігоря Коломойського, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана, співголову забороненої проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича та інших.

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан повідомив, що після проблем із паспортом він вимушено перебуває у Польщі. Однак все ж не полишає надії повернутися в Україну.