Депутатка: українська влада має намір купувати газ у Росії

Буймістер каже, що так в Україні "намагаються врятувати опалювальний сезон"
Важливо
Депутатка: українська влада має намір купувати газ у Росії
Людмила Буймістер (Фото: facebook.com/milabst)
2 Грудня 2021, 13:12
читать на русском

Народна депутатка, яку виключили з фракції "Слуга народу", Людмила Буймістер заявила, що через енергетичну кризу Україна готується підписати газовий контракт з Росією.

Про це вона заявила в етері телеканалу "Україна 24".

Мені зараз із різних джерел надходить інформація про те, що вже є команда по владній вертикалі готуватися до прямих перемовин щодо постачання газу з РФ для проходження опалювального сезону. Я про це говорила публічно, за що мене виключили з фракції, - сказала вона.

Депутатка вважає, що умови газового контракту між Україною та Росією будуть "однозначно політичними".

Водночас, каже вона, енергетична криза спровокована самою владою:

Ситуація з усіма енергоносіями настільки критична, що сьогодні вивести державу зі штучно створеної кризи в енергетичному секторі дійсно допоможе вирішити тільки Росія і Білорусь.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ, народний депутат Андрій Герус заявляв, що Російська Федерація обмежила на листопад поставки скрапленого газу в Україну до рівня 30% від задекларованих експортерами обсягів.

Також Герус повідомив, що Російська Федерація зупинила транзит вугілля із Казахстану, яке ішло в Україну. Всі відповідні поставки у листопаді заблоковані.

10 листопада секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що не виключає застосування Росією "енергетичного тероризму".

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до громадян, в якому заперечив енергетичну кризу в країні.

Читайте також

1