Держаудитслужба не виявила заниження Нафтогазом сум дивідендів державі, однак все ж вимагає доплатити

У Нафтогазі зауважили, що ведуть бухгалтерський облік та складають окрему фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність відповідно до законів України
Ексклюзив
Держаудитслужба не виявила заниження Нафтогазом сум дивідендів державі, однак все ж вимагає доплатити
Нафтогаз (фото: з відкритих джерел)

Державна аудиторська служба провела ревізію та не встановила факту заниження суми нарахованих і виплачених Нафтогазом дивідендів державі.

Про це у коментарі “Парламент.UA” повідомили у Нафтогазі.

ДАСУ наполягає, щоб Компанія взяла собі на облік заборгованість, яка ніколи не буде погашеною, і на суму такої заборгованості нарахувати й виплатити додаткові дивіденди. А також — зобов’язати виплатити підприємства, акціонером та засновником яких є Нафтогаз, сплатити до державного бюджету дивіденди за 2018 та 2019 роки. Сумарно ДАСУ пропонує перерахувати 75,486 млрд грн дивідендів додатково, - пояснили у компанії.

Водночас у Нафтогазі зауважили, що ведуть бухгалтерський облік та складають окрему фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність відповідно до законів України.

Фінансова звітність Компанії за 2018 та 2019 роки перевірена та підтверджена незалежним аудитором. Розпорядженнями Кабінету Міністрів України № 461-р від 24.04.19 та № 655-р від 10.06.20 затверджені річні звіти акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” за 2018 та 2019 роки, відповідно, які включають окрему фінансову звітність разом з висновком незалежного аудитора, - додали в компанії.

У Нафтогазі наголосили, що за результатами ревізії ДАСУ не виявлено жодного факту заподіяння шкоди майновим правам Компанії чи держави.

Читайте також

Нагадаємо, у Нафтогазі попередили про можливий зрив опалювального сезону. Через критичні борги виробників теплової енергії у 56 населених пунктах можуть виникнути проблеми з вчасним стартом опалювального сезону.

1