Держборг України зріс через пандемію COVID-19 - експерт

Станом на кінець серпня гарантований та загальний держборг України становив 92,5 млрд доларів
Ексклюзив
Держборг України зріс через пандемію COVID-19 - експерт
Долари, гроші (фото: Pexels)
1 Листопада 2021, 10:49
читать на русском

Державний борг України поступово зменшувався до початку пандемії COVID-19, проте за останні два роки він зріс з 67,2 млрд доларів до 92,5 млрд доларів.

Про це розповів у коментарі "Парламент.UA" голова Ради з питань іноземних інвестицій та економічного розвитку України, засновник Babitskyi Investment Management Роман Бабіцький.

Жарти жартами, а камінчик кредиту на шиї України за останні два роки суттєво поважчав. Якщо у "докоронавірусні" роки була тенденція до його зменшення, то з приходом китайського вірусу ми знову по вуха залізли у кредитне ярмо. І, на жаль, поки не збираємось з нього вилазити, – сказав Роман Бабіцький.

Він зазначив, що станом на кінець серпня гарантований та загальний держборг України становив 92,5 млрд доларів (внутрішні позики - 41%, зовнішні - 59%). Від початку року він зріс на 2 млрд доларів. Зокрема на початку 2019 року борг становив 67,2 млрд доларів.

Нагадаємо, згідно з проєктом бюджету на 2022 рік, недостатньо профінансованими залишаться стратегічні галузі промисловості. Оборонка, космічна галузь та авіабудування отримають на всіх лише 7,5 млрд грн.

Читайте також