Держдеп США розповів, яких реформ очікує від Зеленського

Корупція та російська агресія: в США пояснили, з чим необхідно боротися Україні
Держдеп США розповів, яких реформ очікує від Зеленського
Фото: Посольство України в США
7 Червня 2021, 16:07
читать на русском

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки розповіли про своє бачення найважливіших реформ і зовнішніх загроз України.

Очікування США озвучив виконувач обов'язків помічника державного секретаря з питань Європи та Євразії Філіп Рікер у своєму відеозверненні до учасників форуму "Демократія у дії", пише УНІАН.

Як зазначив американський дипломат, державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що боротьба проти корупції є не менш важливою для майбутнього України, коли вона бореться проти російської агресії.

Він схвалив прогрес України у втіленні реформи децентралізації, ухваленні законодавчих ініціатив з відкриття ринку землі, а також кроки з реформування і оновлення прокуратури.

Ми сподіваємося побачити подальші кроки для захисту незалежності та цілісності інституцій судової системи, впровадження національних стандартів прозорості у корпоративному управлінні, а також ухвалення необхідного законодавства для реформування правоохоронних органів, - наголосив Рікер.

Дипломат також наголосив, що в Україні діє широке коло шкідливих суб'єктів, які намагаються підірвати реформи, аби відстоювати не лише особисті фінансові інтереси, але й ширші політичні програмні цілі. До цих суб'єктів належать проросійські олігархи, які поширюють дезінформацію і намагаються вплинути на роботу державних інститутів.

Читайте також

Рікер підкреслив, що ці суб'єкти кидають ключовий стратегічний виклик для євроатлантичних прагнень України.

Він заявив, що США допомагають Україні боротися з цими силами шляхом санкції і візових заборон на "корумпованих і зловісних суб'єктів, які підривають демократичні процеси".

Також у Сполучених Штатах сподіваються, що українська влада притягне корумпованих суб'єктів до відповідальності у наступні місяці й роки.


Контекст. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що перед зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним президент США Джо Байден матиме контакт з українським лідером Володимиром Зеленським. США є союзником №1 України, тому американські партнери витримають досить чітку і жорстку лінію у контактах з агресором.

Читайте також наш матеріал: Любов-ненависть: політика Росії цілком залежить від США.