Держсекретар США прибув до України

Блінкен зустрінеться з українським президентом, главою МЗС та іншими посадовцями
Важливо
Держсекретар США прибув до України
Ентоні Блінкен (фото: ukrainian.voanews.com)
6 Травня 2021, 08:40
читать на русском

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 5 травня.

Про це повідомив кореспондент NBC News Джош Ледерман у Twitter.

Під час візиту 5-6 травня в Україні Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та іншими представниками українського громадянського суспільства.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула до Києва разом з Блінкеном.


Контекст. У лютому президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що президент США обов`язково запросить його до Білого дому.

У квітні посол України в США Оксана Маркарова заявила, що українські дипломати та Офіс президента активно працюють над організацією зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена, втім, ситуація з коронавірусом ускладнює візит.

2 квітня президент України і президент Сполучених Штатів провели першу телефонну розмову. А 30 квітня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен підтвердив, що збирається відвідати Україну "наступного тижня".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном обговорять безпеку, економіку, зокрема енергетичну сферу. Блінкен прибуде до України наступного тижня.

Читайте також

1