Десятки мільйонів гривень на рік: Ткаченко розповів про заробітки московських попів у Лаврі

Більшість доходів складали чималі пожертви вірян
Головне
Десятки мільйонів гривень на рік: Ткаченко розповів про заробітки московських попів у Лаврі
Києво-Печерська лавра
14 Квітня 2023, 17:33
читать на русском

Києво-Печерська лавра приносила Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП) десятки мільйонів гривень обігу на рік.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю LIGA.net.

"Є багато благодійників, які жертвували монастирю і кажуть УПЦ МП: "Ми вам відбудували". Ні, ви не відбудували. Відбудували люди, які жертвували кошти", – пояснив ситуацію Ткаченко.

При цьому він підкреслив, що треба розібратися, на що пішли пожертви в Лаврі: "на збереження історичної спадщини чи на Mercedes".

Нагадаємо, комісії Мінкульту вдалось отримати доступ до корпусу № 112 Національного заповідника "Києво-Печерської лаври" і вона зафіксувала виявлені в ньому руйнування.

Комісія виявила руйнування в "Книжковому складу" Лаври, який було збудовано у 2 половині 19 століття. Корпус є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Комісія зафіксувала аварійний стан приміщення, який непридатний для експлуатації й має явні ознаки руйнування. За результатами обстеження було зафіксовано про злочин за ст. 298 ККУ "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини".

Читайте також