На території Києво-Печерської лаври виробляють меблі і свічки: законність роботи цеху перевірять - Ткаченко

Останні 2-3 дні на територію лаври прибували невідомі цивільні особи
Головне
На території Києво-Печерської лаври виробляють меблі і свічки: законність роботи цеху перевірять - Ткаченко
Києво-Печерська лавра
3 Квітня 2023, 16:50
читать на русском

На території Києво-Печерської лаври є цивільні люди. УПЦ МП відкрила там цех з виготовлення меблів та свічок, законність цього треба перевірити.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

"Нам відомо, що священнослужителі, монахи й деякі семінаристи залишаються, але так само там є деякі цивільні, характер і законність перебування яких на цій території у мене викликає питання. На території Лаври є цілий виробничий цех (виробництво меблів і свічок). Це можуть бути працівники цих підприємств. Так само як і невідомі нам люди, які прибували туди останні 2-3 дні", – сказав він.

На його думку, комісія Мінкульту має знову спробувати потрапити на територію Києво-Печерської лаври та розпочати інвентаризацію, а також процес передачі лаври у державну власність.

Якщо прихильники УПЦ МП не будуть перешкоджати роботі комісії, то інвентаризація завершиться за 2-3 дні.

Нагадаємо, представники церкви повинні були остаточно залишити територію лаври ще 29 березня, однак не зробили цього і досі. Вже кілька днів поспіль до заповідника приходять віряни, які виступають на підтримку московських священник та не пускають комісію Мінкульту на територію.

1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет.

Також в Україні відкрили кримінальні провадження проти священнослужителів Лаври, які належать до УПЦ МП і під час війни прославляли під час молебнів росію. Під час обшуків у Лаврі СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян рф під час безпекових заходів у приміщеннях УПЦ (МП).

Читайте також

1