Директора аеропорту Кривого Рогу звинуватили у крадіжці мільйонів гривень

Гроші були виділені на ремонт
Директора аеропорту Кривого Рогу звинуватили у крадіжці мільйонів гривень
Аеропорт в Кривому Розі (фото: з відкритих джжерел)
11 Січня 2021, 13:36
читать на русском

Служба безпеки України підозрює керівництво міжнародного аеропорту в Кривому Розі у привласненні понад 5,3 млн грн, які були виділені на ремонт аеропорту. Зокрема підозру оголосили директору аеропорту.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За словами правоохоронців, керівництво аеропорту налагодило механізм виведення в тінь бюджетних грошей, передбачених на реконструкцію одного з об’єктів.

Для реалізації оборудки організатори залучили до проведення капремонту афілійовані комерційні структури та проектну організацію. Співробітники спецслужби встановили, що учасники схеми штучно завищили ціни на будівельні матеріали та виконання робіт підрядниками, - йдеться в повідомленні.

За результатами експертизи сума збитків держави через незаконні дії фігурантів становить понад 5,3 млн грн.

Читайте також

Як повідомляє пресслужба ОП, правоохоронці повідомили про підозру директору КП "Міжнародний аеропорт Кривий Ріг" щодо заволодіння бюджетних грошей.

За процесуального керівництва Криворізької місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру директору КП "Міжнародний аеропорт Кривий Ріг" за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України), - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовець у березні 2019 року уклав з приватним підприємством договір підряду на виконання робіт з будівництва огорожі території аеропорту.

Також поліція влаштувала санкціоновані обшуки в приміщеннях міжнародного аеропорту, офісах комерційної структури та проєктної організації. Правоохоронці вилучили документацію та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила у Харкові злочинне угруповування, яке фінансувало терористів.

1