Діряві "броніки" від Тищенка: як нардеп вкотре потрапив у скандал (відео)

Вони не мали сертифікатів та не пройшли перевірку навіть ножем
Головне
Діряві "броніки" від Тищенка: як нардеп вкотре потрапив у скандал (відео)
Микола Тищенко і бронежилети / Фото: Слідство.інфо
17 Червня 2022, 09:48
читать на русском

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко потрапив у черговий скандал з дірявими "броніками", які  прострілюються з пістолета та частково розсипаються через вік – їм майже 40 років.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо".

Три "броніки" нардеп подарував представникам територіальної оборони у Святошинському районі Києва на початку квітня. Проте вони виявилися неякісними, а на них не було жодної сертифікації. Тому тероборонці вирішили перевірити їхню якість, яка показала, що вони не придатні до використання.

Тероборонці запросили журналістів "Слідства.Інфо" відвідати блокпост та переконатися, що захист бронежилетів від Тищенка і справді не працює. Вони продемонстрували, що мʼякий захист бронежилетів легко пробивається ножем.

Ці частини бронежилетів, наданих ТрО Миколою Тищенком, мали написи німецькою із вказанням року виробництва — 1983, та класу захисту — перший та другий. Згодом захисники просто розрізали внутрішнє наповнення цього захисту — спеціальний матеріал, який мав би захищати від куль, від старості просто розсипався, - зазначили розслідувачі.

Микола Тищенко і бронежилети / Фото: Слідство.інфо

Микола Тищенко і бронежилети / Фото: Слідство.інфо

В отриманих від Тищенка бронежилетах були і плити-пластини, але тільки спереду. Вони були без жодного маркування, яке позначало б клас захисту. Перевірка "прострілюванням" теж показала непридатність пластин — тероборонці скористалися пістолетом Макарова із найменшим калібром, і куля від нього майже повністю пробила плиту.

Микола Тищенко і бронежилети / Фото: Слідство.інфо

Реакція Тищенка

Представники тероборони намагалися дізнатися у Тищенка, навіщо той привіз неякісні "броніки" київським захисникам. За їхніми словами, нардеп заблокував їх у соцмережах.

Своєю чергою журналісти "Слідства.Інфо" після відвідин блокпоста неодноразово намагалися сконтактувати із Тищенком, але на дзвінки та повідомлення депутат не відповідав. Але представникам ЗМІ вдалось його зустріти на одному із заходів у столиці.

Спочатку нардеп заперечив, що бронежилети привезла його дружина, зазначивши, що йшлося про інші. Попри те, що у його повідомленні в соцмережах йдеться протилежне.

"Вони прийшли на фонд, і ми зробили доставку", — зазначив Тищенко. А на питання журналістів, чи він купував ці жилети, відповів: "Я не закупляв. Я взяв і тільки доставив логістичну доставку в той час, коли це цього потребувало".

Що ж стосується якості броні, яку нардеп привіз на блокпост, Тищенко спочатку відповів, що перевіряти жилети мають ті, хто їх носитиме, але згодом змінив позицію: "Ми його перевіряли, він витримував захист і всі свідчення, які сьогодні ви кажете, це просто не до мене".

Також нардеп здивувався, чому журналісти вирішили, що це саме передані ним бронежилети, тому що "спілкується з хлопцями, і такої інформації немає".

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко потрапив у черговий скандал - він "забув" розрахуватися в одному із ресторанів Львову за обід та швидко покинув заклад.