Дистанційне навчання не зможе замінити очне - Гриневич

Після пандемії елементи дистанційного навчання можна застосовувати разом з очним
Ексклюзив
Дистанційне навчання не зможе замінити очне - Гриневич
Дистанційне навчання, школяр (фото: pexels)
5 Жовтня 2021, 12:44
читать на русском

Після закінчення пандемії дистанційне навчання не зможе замінити очне, адже освіта - це й соціалізація дитини.

Про це розповіла міністр освіти та науки України у 2016-2019 рр., народна депутатка двох попередніх скликань, нині проректор Київського університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич ексклюзивно для Парламент.ua.

Дистанційне навчання ні в якому разі не може замінити очне. Бо освіта - це не тільки передача знань і умінь, це ще й соціалізація дитини, її вміння налагодити спілкування з іншими. Дистанційне навчання є  вимушеною мірою з огляду на ситуацію, що склалася в пандемією коронавірусу, - сказала Лілія Гриневич.

За її словами, деякі елементи дистанційного навчання можна застосовувати разом з очним навчанням, адже це допоможе ефективніше використовувати час.

 Наприклад, запропонувати дітям подивитися певний навчальний фільм дистанційно, а потім обговорити його на уроці. І це якраз один із інструментів, які можуть мотивувати дітей до навчання, - пояснила Гриневич.

Вона додала, що в країнах, які провели дослідження щодо того, як дистанційне навчання вплинуло на дітей і на їхню успішність, занепокоєні його результатами. Адже навчальні досягнення дітей різко знизилися.

В Україні ж досі немає результатів правдивого моніторингу щодо того, як дистанційне навчання вплинуло на дітей і на їхню успішність.

Нагадаємо, уряд повинен збільшити фінансування на технічне забезпечення шкіл, особливо в сільській місцевості, адже школи не забезпечені всіма технічними засобами.

Читайте також

1