Дива українських тендерів: на Рівненщині без тендера виділять пів мільярда гривень на ремонт мосту

Компанія-підрядник спромоглася отримати гроші, не виконати роботи, а тепер виграти новий тендер
Дива українських тендерів: на Рівненщині без тендера виділять пів мільярда гривень на ремонт мосту
4 Вересня 2023, 17:35

У Рівненській області планують відремонтувати міст на колосальні 529 млн грн, про що свідчить публікація на сайті держзакупівель Prozorro.

В оголошенні йдеться, що фінансування на ремонт мосту проводитиметься по прямій закупівлі без проведення тендеру. Станом на сьогодні вже визначено переможця – ТОВ "ГК "Автострада".

Примітно, що ця компанія минулого року отримала тендер на проведення цих же робіт на 390 млн. Проте виконати їх не встигла – з цієї причини було підписано додатковий договір (всього лише через 10 днів після оголошення переможця), а кінцевий термін виконання робіт було пересунуто з 31 грудня 2023 року рівно на рік.

Попри це, більшу частину грошей підрядник все ж таки отримав: 256 мільйонів тільки за цей серпень.

Таким чином, компанія отримала 2/3 грошей, роботу не зробила, але тепер виграла новий тендер на додаткові 529 мільйонів – за прямою процедурою без проведення торгів і за ту ж роботу.

Нагадаємо, українські комунальники захопленого Сєвєродонецька закупили міської техніки на 38 мільйонів гривень. Тендер провело комунальне підприємство "Сєвєродонецьке тролейбусне управління". Воно закупило два самоскиди, дві комбіновані дорожні машини, комбіновану машину-автоцистерну і каналопромивну машину на шасі Foton.

Раніше народний депутат України Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі повідомив, що на окуповану Запорізьку атомну станцію торік у вересні закупили майже 300 тисяч пар рукавичок. Загалом згідно з даними Prozorro на Запорізьку АЕС вже після початку повномасштабної війни було оголошено тендерів на 566 млн грн. Серед "цікавинок" - закупівля 3021 пари взуття на 3 мільйони гривень за завищеними цінами, а також скасовані тендери на картоплю по 32 та борошно по 28 гривень за кілограм.

Читайте також

1