Для пенсіонерів запропоновано кілька моделей вакцинації від COVID-19

МОЗ також проводить інформаційну кампанію для людей старшого віку
Для пенсіонерів запропоновано кілька моделей вакцинації від COVID-19
Вакцинація в Україні фото: КМДА
21 Жовтня 2021, 19:51
читать на русском

В Україні людям пенсійного віку запропоновано кілька альтернативних моделей, щоб покращити їхній показник вакцинації від COVID-19.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

За його словами, в Україні першу дозу отримали майже 8 млн громадян, дві дози – понад 6 млн. При цьому 63% медиків повністю імунізовані, 51% освітян також отримали дві дози препарату. І лише 18% повністю щеплених серед людей віком 60+.

Людей пенсійного віку в Україні майже 11 млн. Для них запропоновано декілька альтернативних моделей, щоб покращити їхній показник вакцинації. Йдеться про використання відділень Укрпошти. Людина може прийти, отримати пенсію і вакцинуватися у пересувному або тимчасовому пункті щеплення на території Укрпошти. Працює також пілот спільно із ВООЗ для віддалених міст і селищ. Туди виїжджає спеціальна бригада, що надає додаткову інформацію про ту чи іншу вакцину і проводить на місці вакцинацію, - розповів Кузін.

Також Міністерство охорони здоров'я проводить інформаційну кампанію на сторінках районних газет, що виписують пенсіонери. Це для того, щоб охопити людей літнього віку.

Нагадаємо, що в Україні очікується погіршення ситуації з коронавірусом. При цьому кілька областей мають найзагрозливішу ситуацію через збільшення кількості хворих. При цьому також враховується доступність обладнаного ліжкового фонду в лікарнях і показники смертності.

Вчені НАН України прогнозують різке зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19. До кінця жовтня очікується до 25 тисяч нових хворих. А п'ять областей України наближаються за COVID-показниками до "червоної" зони карантину. Тому там можуть посилити обмеження.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють

Читайте також