МОЗ поки не хоче заохочувати українців вакцинуватись від COVID-19 за гроші

В Україні наразі пік вакцинальної компанії
МОЗ поки не хоче заохочувати українців вакцинуватись від COVID-19 за гроші
Коронавірус, вакцина CoronaVac от Sinovac Biotech (фото: УНІАН)
15 Жовтня 2021, 00:12
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я не хоче платити українцям за те, аби вони вакцинувались від COVID-19. Тому так званих мотиваційних заходів поки не буде.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

З приводу доплат (за вакцинацію - ред.). Поки не розглядається це питання. ...Ми зараз перебуваємо на піку вакцинальної кампанії, тому нам зарано вводити мотиваційні заходи. Тому поки ми такі заходи не розглядаємо, але водночас звертаємося і до міжнародного досвіду, щоб кращі практики вакцинальної кампанії запровадити і в нас, - сказав він.

За його словами, окремі країни вже впроваджували за вакцинацію певні подарунки. Серед таких мотиваційних заходів були певні заохочення для окремих груп людей, але це відбувалося вже тоді, коли невакцинованими залишалися 20-30% населення.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що пік коронавірусу в Україні буде з середини листопада до середини грудня. Найнапруженіша ситуація триватиме лише місяць.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1