Для українців можуть підвищити тарифи на розподіл та доставку газу на 10-11%

Сама ціна на газ впродовж опалювального сезону зростати не буде
Головне
Для українців можуть підвищити тарифи на розподіл та доставку газу на 10-11%
Газ (Фото: pixabay)
22 Грудня 2021, 18:25
читать на русском

В Офісі президента допускають подорожчання комунальних послуг, зокрема тарифів на розподіл та доставку газу, у межах інфляційних очікувань на рівні 10-11%. Але ціну газу для населення до кінця опалювального сезону збільшувати не будуть.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє пресслужба ОП.

За його словами, уряд виділив суттєві кошти, щоб зберегти тарифи на газ для населення фактично на рівні минулого року – нижче 8 гривень за кубометр.

Уряд також виділив кошти для забезпечення пільговим газом муніципальних теплокомуненерго, щоб населення отримало опалення практично за цінами минулого року, – зазначив Шурма.

Заступник керівника ОП повідомив, що ціни на електроенергію для населення цьогоріч вдалося втримати від зростання, а для деяких категорій споживачів – навіть знизити. Але  підвищення тарифів на постачання або розподіл електроенергії для обленерго жодним чином не вплине на вартість цього енергоносія для населення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередила Кабінет міністрів про критично низькі запаси вугілля. Це може спричинити зупинку теплогенеруючих підприємств, які забезпечують теплом цілі регіони.

Водночас 15 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переживати не варто, оскільки цього місяця очікується близько 2 млн тонн постачання українського та закордонного вугілля, а заплановане споживання - 1,7 млн тонн.

Також Шмигаль запевнив, що в Україні достатньо запасів газу для стабільного проходження опалювального сезону. Щодо вугілля, то на сьогодні баланс позитивний.

Читайте також