До бази "Миротворця" потрапила суддя, яка постановила арештувати майно Порошенка

Її назвали "співучасницею злочинів із фабрикації кримінальних справ"
До бази "Миротворця" потрапила суддя, яка постановила арештувати майно Порошенка
Бортницька Віта Фото: graty.me
12 Січня 2022, 12:04
читать на русском

Суддя Печерського суду Києва Віта Бортницька, яка ухвалила рішення про арешт майна та активів лідера "Європейської Солідарності", нардепа Петра Порошенка, потрапила до бази сайту "Миротворець".

На сайті організації зазначається, що суддя вчинила "усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї".

Співучасник злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно свідомо невинних осіб. Брала участь у фабрикації т.зв. "справи про держзраду Порошенка", - зазначається у повідомленні.

Центр "Миротворець" просить правоохоронні органи розглядати цю публікацію на сайті як "заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених діянь проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї".

Нагадаємо, 20 грудня 2020 року п'ятому президентові України​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Адвокати Порошенка стверджують. що Рада національної безпеки і оборони може застосувати щодо п'ятого президента санкції та арештувати його активи у рамках розслідування справи стосовно постачання вугілля з ОРДЛО.

6 січня Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Читайте також

1