Майно Порошенка арештували: рішення Печерського суду Києва

П'ятого президента підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму
Головне
Майно Порошенка арештували: рішення Печерського суду Києва
Петро Порошенко
6 Січня 2022, 14:43
читать на русском

Печерський райсуд м. Києва арештував майно та активи п'ятого президента, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер суддею Вітою Бортницькою.

Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що повний текст рішення суду опублікують 14 січня.

Він заявив, що "суддя була упередженою" і намагалася "швидше провести засідання".

Головань вважає таке рішення суду "політичною розправою" над Порошенком.

Це – політичні переслідування. Координує їх особисто президент Зеленський. Їхнє завдання – не в тому, щоб притягнути Петра Порошенка до кримінальної відповідальності, бо немає на це підстав. Їхнє завдання – перешкодити його політичній діяльності, – вважає він.

Він, зокрема, зазначив, що Печерський суд не має права розглядати клопотання слідчих ДБР, оскільки Головне слідче управління ДБР здійснює фактичну діяльність у Шевченківському районі міста Києва.

Головань каже, що адвокати Порошенка звернулися до Київського апеляційного суду щодо порушення територіальної підсудності у цій справі.

Захисник заявив, що подаватиме апеляцію та звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Арешт майна Порошенка прокоментували у Генпрокуратурі.

Там зазначили, що "судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше".

В ГПУ наполягають, що подача та розгляд клопотання про арешт майна Порошенка відбулися із дотриманням всіх процесуальних норм.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року слідчі ДБР намагались вручити Петру Порошенку повістку на черговий допит, але п'ятий президент, як стверджували в бюро, проігнорував.

20 грудня ​ Петру Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Йдеться про організацію злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Згодом Порошенко повідомив, що у січні повернеться до України, а наразі він перебуває з робочими візитами за кордоном.

Читайте також

1