До кінця тижня українцям не слід очікувати тепла - Укргідрометцентр

Періодично в Україні випадатимуть дощі, а температура дещо підвищиться аж на вихідні
До кінця тижня українцям не слід очікувати тепла - Укргідрометцентр
Весна, квітень (Фото: Парламент.UA)
9 Травня 2023, 14:36
читать на русском

Наприкінці поточного тижня денна температура в Україні підвищиться максимум до 20 градусів тепла, а за умов хмарності - до 15-18 градусів.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Поки спеки не видно", - сказала вона.

За її словами, зазвичай у другій половині травня температура вище 20 градусів - це норма. Попередні розрахунки по Києву до 23 травня дають температуру до 22 градусів тепла.

"Якщо захмарюватиме та дощ, то це 15-18 градусів", - повідомила Голеня.

Синоптик повідомила, що найближчим часом дощі очікуються на півдні та сході України, а після 15 травня знову з заходу будуть поширюватися атмосферні фронти на всю країну, які принесуть опади.

Голеня розповіла, що в цілому в травні очікується температура близька до норми завдяки тому, що перша половина місяця була прохолодною.

Нагадаємо, до середини травня в Україні утримається прохолодна погода. Таку погоду у нас в країні зумовить антициклон Tina.

За прогнозом Українського гідрометцентру травень 2023 принесе в Україну погоду у межах кліматичної норми. Середня місячна температура передбачається 14-18° тепла, в горах 10-13°. Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується  35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

У червні синоптики прогнозують дуже мінливу погоду з нестійкими температурами. сильними дощами та грозами. Стійке тепло очікують не раніше другої половини червня.

Читайте також

1