"Гарне літо" настане в другій половині червня - синоптик

Початок літа в Україні буде прохолодним і дощовим
"Гарне літо" настане в другій половині червня - синоптик
Літо, спека (фото: picabu)
3 Травня 2023, 17:39
читать на русском

Метеоролог Вазіра Мартазінова прогнозує початок "гарного літа" з другої половини червня.

Про це вона сказала в коментарі УНІАН.

Відповідаючи на питання, коли в Україні нарешті буде тепло, якої погоди варто очікувати в травні, і яким буде літо, Мартазінова зазначила, що погода буде "дуже мінлива".

"Дощі все одно будуть в окремі дні. І такі неслабкі. Якщо говорити про червень, то в червні - це найсильніші грози та найсильніші дощі. Червень-початок липня", - сказала вона.

Мартазінова висловила думку, що очікувати холодного літа все ж не варто. "З другої половини червня - це буде вже починатися гарне літо. Там температура вирівняється і піде на літні показники", - зазначила експерт.

Водночас вона не виключає, що приблизно з кінця травня і до 10 червня може бути похолодання.

"І температура вдень зовсім не літня може бути. Близько 15-17 градусів, не вище 20 може бути. Ось той період холодний може бути", - сказала Мартазінова.

За її словами, про погоду влітку в цілому говорити все ще складно, але друга половина червня буде "відносно суха і тепла". "Дні будуть хороші. Більше, ніж на початку місяця", - зазначив метеоролог.

Нагадаємо, за прогнозом Українського гідрометцентру травень 2023 принесе в Україну погоду у межах кліматичної норми. Середня місячна температура передбачається 14-18° тепла, в горах 10-13°. Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується  35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

Читайте також