До Україні повернеться тепло: прогноз погоди на п'ятницю

Очікується вітер до 15-20 метрів за секунду
До Україні повернеться тепло: прогноз погоди на п'ятницю
Весна (Фото: pixabay)
26 Травня 2022, 18:43
читать на русском

У п'ятницю, в Україні буде тепла погода, стовпчики термометрів піднімуться до 27 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Завтра вдень стовпчики термометрів піднімуться до +20+25 градусів. Вздовж північних районів північних та західних областей може бути свіжіше +18+22 градуси. У південній частині місцями +25+27 градусів, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що вітер буде західним та поривчастим до 15-20 метрів за секунду.

Скандинавський циклон Hannah крутить фронтами і закидає час від часу в Україну потрібні для рослин дощики. Невеликі дощі пройдуть вранці та вдень на Волині, Рівненщині, в Карпатах, місцями на Луганщині. У денні години в більшості областей України - суха пауза, - пояснила Діденко.

Ввечері у західних та північних областях, крім Буковини та Сумщини, очікуються невеликі та помірні дощі. На решті територій - опади малоймовірні.

Своєю чергою в Києві буде майже без опадів. Увечері можливі дощі. Також буде вітер західний, рвучкий, часом до сильного. Стовпчики термометрів покажуть 21-23 градуси тепла.

У суботу Україною походять локальні дощики, у неділю опадів не буде. Температурний фон стане тьмянішим, трохи знизиться температура повітря, проте не на багато, на кілька градусів, в межах термічного комфорту, - додала Діденко.
Нагадаємо, синоптики прогнозують, що в Україні у червні максимальна температура повітря буде до 40 градусів тепла у південних та східних областях, тоді як мінімальна - до п'яти градусів морозу - на високогір'ї Карпат.
1