Доставляли зброю та боєприпаси: з'явилось відео польотів авіації ЗСУ на "Азовсталь"

Це унікальна за складністю операція
Доставляли зброю та боєприпаси: з'явилось відео польотів авіації ЗСУ на "Азовсталь"
Військові вертольоти (фото: president.gov.ua)
31 Травня 2022, 18:48
читать на русском

Українська розвідка вперше опублікувала відео бойових польотів на "Азовсталь", коли на території заводу захисники Маріуполя утримували позиції.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Щоб доставити захисникам Маріуполя вкрай необхідну зброю і боєприпаси, вертолітники ЗС України і спецпризначенці ГУР МО України провели унікальну за складністю операцію, - йдеться в дописі під відео.

Нагадаємо, що керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів про спецоперацію, під час якої вдалось підсилити оборонців "Азовсталі". Тоді рашисти збили три українські гелікоптери.

Заблокованих у Маріуполі українських військовослужбовців у ніч на 17 травня почали евакуйовувати з заводу "Азовсталь". Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів, які перебувають на "Азовсталі", зберегти життя особового складу. Евакуйованих російські бойовики вивозили на підконтрольні "ДНР" території. Була інформація, що далі їх вивозять на росію, одна офіційна влада України цього не підтверджувала і не спростовувала.

Читайте також