Дуда переміг у Польщі, сфальсифікувавши вибори - Лукашенко

У Польщі накопичилися і економічні проблеми, зокрема у відносинах між населенням і владою - Лукашенко
Дуда переміг у Польщі, сфальсифікувавши вибори - Лукашенко
Олександр Лукашенко (фото з відкритих джеред)
29 Жовтня 2020, 14:55
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що польський лідер Анджей Дуда сфальсифікував результати виборів у Польщі.

Про це повідомляє БелТА.

Це був спусковий гачок. Дуда переміг у Польщі, сфальсифікувавши вибори. Там навіть відсотка переваги не було. Сфальсифікував. І звідти все почалося. Вони хотіли перевести стрілки на нас. А поляки не дурні, і там це все почалося, - заявив він.

Читайте також

Лукашенко вважає, у Польщі накопичилися і економічні проблеми, зокрема у відносинах між населенням і владою, які часом виливаються в вуличні протести. На його думку, жінки піднялися і почали протестувати не тому, що тільки заборонили аборти.

Там ситуація непроста, і вона просто так не вилізе. Там не відморозки піднялися, а піднялися жінки, і зрозуміло, за що піднялися. Там піднялися селяни, і вони знають, за що піднялися. Там робітники піднялися, знають за що, - сказав Олександр Лукашенко

Нагадаємо, що Конституційний суд Польщі ухвалив, що аборт через важкі, невиліковні або фатальні вади розвитку плоду суперечить Конституції.

Тому у Польщі сьомий день поспіль тривають протести, тисячі протестувальників блокують міські дороги. Пов'язано це із рішенням Конституційного трибуналу країни про обмеження абортів.

1