Дуда підписав закон про введення ембарго на російське вугілля

Польща заморозить активи тих, хто підтримує війну росії проти України
Важливо
Дуда підписав закон про введення ембарго на російське вугілля
Анджей Дуда (фото: пресслужба президента Польщі)
15 Квітня 2022, 11:14
читать на русском

Президент Польщі Анджей Дуда підписав акт про спеціальні рішення, яким передбачається введення ембарго на російське вугілля та можливість заморожувати активи тих, хто підтримує війну росії проти України.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Telegram.

Економічна війна з росією триває. Польща ввела ембарго на російське вугілля. Також акт про спеціальні рішення, підписаний президентом Польщі, передбачає можливість заморожувати активи суб'єктів та осіб, які підтримують агресію росії щодо України, - сказав Андрій Єрмак.

Він зазначив, що Польща та країни Балтії є прикладом для інших країн ЄС у швидкості ухвалення необхідних рішень по протистоянню росії на економічному фронті. Україна очікує від Заходу тих рішень, які приймає Польща та країни Балтії.

Але, вкотре додам, що найбільш важлива швидкість. Всі мають діяти якомога швидше. Бо за кожен день, який витрачається на ухвалення рішень, українці платять надто високу ціну - життям наших громадян, - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський висловився про блокування ембарго на російську нафту. За його словами, це питання підіймалось ще до повномасштабного вторгнення РФ, але тоді це блокували Німеччина та Угорщина.

Читайте також