Дві країни ЄС підтримали українські санкції проти телеканалів

Зусилля України захиститися від російської дезінформації в Естонії та Литві оцінили позитивно
Дві країни ЄС підтримали українські санкції проти телеканалів
телевізор Фото: Рexels
4 Лютого 2021, 09:40
читать на русском

Дві країни ЄС - Естонія та Литва - підтримали рішення української влади щодо запровадження санкцій проти медведчуківських телеканалів "112 Україна", Newsone та ZIK.

Посольстві Литви в Україні у своєму Твіттері опублікувало опис, в якому зазначило, що "Литва підтримує вільну та демократичну Україну, її суверенітет, територіальну цілісність та зусилля України захиститися від російської дезінформації та гібридної агресії".

Читайте також

Посольство Естонії в Україні опублікувало допис у Твіттері, у якому висловило розуміння та підтримку "кроків України в межах свого законодавчого органу для протидії заходам, спрямованим проти її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності".

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал: "Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"