США підтримують санкції України щодо каналів Медведчука

Світ повинен боротись з інформаційними війнами
США підтримують санкції України щодо каналів Медведчука
Прапор США (фото: Pexels)
3 Лютого 2021, 17:40
читать на русском

Посольство Сполучених Штатів у Києві підтримує рішення РНБО щодо запроваджених санкцій проти телеканалів 112 Україна, NewsOne та ZIK.

Про це йдеться в офіційному повідомленні посольства США, передає "Європейська правда". 

США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

До того ж у посольстві зазначили, що "усі мають працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав".

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.