Єдиний державний реєстр призовників: які дані будуть у базі і хто матиме доступ

Міноборони хоче отримати доступ до всіх державних реєстрів
Важливо
Єдиний державний реєстр призовників: які дані будуть у базі і хто матиме доступ
Міноборони
16 Вересня 2023, 19:29
читать на русском

В Україні наповнюють Єдиний державний реєстр призовників. Це дозволить військкоматам автоматично отримувати інформацію з Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів і Міністерства охорони здоров’я та іншими.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Міноборони хоче нівелювати бюрократичну складову, щоб зменшити кількість необов’язкових візитів українців у ТЦК та СП для отримання довідок чи дозволів.

Одним з ключових процесів плану трансформації є наповнення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

На цьому етапі у Міноборони проводять роботу щодо організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) якими є державні органи, задля підвищення якості персональних даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів в Реєстрі.

Наразі Міноборони веде роботу з визначення механізмів обміну інформацією з:

  • Міністерством фінансів,
  • Міністерством внутрішніх справ,
  • Міністерством освіти і науки,
  • Державною судовою адміністрацією.

Також Міноборони веде роботу з організації підписання спільних наказів з Міністерством охорони здоров’я, Пенсійним фондом, Офісом генпрокурора та іншими.

На наступних етапах планується організація робіт з підписання спільних наказів Міноборони про затвердження порядку електронної інформаційної взаємодії з Міністерством соціальної політики, Міністерством у справах ветеранів України та іншими.

Раніше повідомлялось, що Україна може звернутися до інших країн для екстрадиції військовозобов'язаних, які залишили країну за підробленими довідками про непридатність до служби стану здоров'я.

Читайте також

1