Ексглава офісу Зеленського звернувся до Путіна

Богдан вважає, що російський президент має припинити війну на Донбасі
Головне
Ексглава офісу Зеленського звернувся до Путіна
Андрій Богдан (фото: ОПУ)
23 Листопада 2020, 13:48
читать на русском

Колишній глава офісу президента України Андрій Богдан звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням по ситуації на Донбасі. Звернення він зробив під час інтерв'ю російській телеведучій Ксенії Собчак, опублікованому на YouTube.

Хочеться, щоб ця війна закінчилася перемогою: нехай не військовою, а дипломатичною - це було б взагалі ідеально. З іншого боку - чому Росія не хоче зробити крок? Зробіть крок назад. У чому проблема? Навіщо вам Донецьк і Луганськ?, - запитав Богдан.

На його думку, президентові РФ потрібно нарешті зупинити військові дії на Донбасі.

Будь ласка, Володимире Володимировичу, зробіть крок назад. З точки зору всього світу, всього населення, всіх людей - це буде вчинок сильного. Це буде перемога, - сказав Богдан (досьє Богдана).

Читайте також

За його словами, таким кроком могло б стати підписання Мінських угод на нових умовах. Він також заявив, що є вже такий алгоритм дій, який призведе до компромісу і стане альтернативою Мінським домовленостям. Але сам цей алгоритм політик назвав "конфіденційним" і розкривати його суть відмовився.

На думку ексглави офісу президента (досьє Зеленського), особливий статус Донбасу не потрібно вводити до Конституції України, а досить прописати в окремому законі.

Нагадаємо, Андрій Богдан керував офісом президента України Володимира Зеленського з 25 червня 2019 року по 11 лютого 2020 р. Новим главою офісу став помічник Зеленського Андрій Єрмак (досьє Єрмака).

4 листопада ексглава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що президент Володимир Зеленський, попри те, що йому подобається керувати державою, наразі думає не про другий термін президентства. На запитання, що чекає Зеленського – майбутнє Ющенка чи Януковича, Богдан відповів, що йому "страшно", бо Зеленський "непогана людина, просто йому в якийсь момент стало подобатись бути президентом".