Ексглава СБУ Баканов перебуває під слідством за провал роботи відомства - ЗМІ

Колишній шеф СБУ фігурує у кримінальних провадженнях ДБР щодо окупації частини територій країни
Головне
Ексглава СБУ Баканов перебуває під слідством за провал роботи відомства - ЗМІ
Іван Баканов Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine
7 Березня 2023, 10:29
читать на русском

Звільнений у липні минулого року з посади голови СБУ Іван Баканов наразі перебуває під слідством.

Про це пише видання NV посилаючись на анонімні джерела в Офісі президента (ОП).

За словами високопосадовця. який побажав лишитися невідомим, друга дитинства Володимира Зеленського та його партнера зі студії Квартал-95 звинувачують у провалі роботи СБУ у передвоєнний і початковий період повномасштабного вторгнення. Йдеться про появу в ключовій силовій структурі країни російських агентів, зокрема підозрюваного в держзраді Олега Кулініча, ексначальника одного з управлінь спецслужби.

"Війна оголила все, що відбувається в СБУ. І в ОП жахнулися від того, як керував Баканов. За багатьма напрямами — повний провал", — пояснило джерело на Банковій.

Зараз Баканов, за словами чиновника ОП, проходить в деяких провадженнях Держбюро розслідувань (ДБР), що стосуються окупації прикордонних територій країни. Деталі слідства топчиновник ОП не розкрив.

Нагадаємо, 17 липня 2022 року президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової.

8 лютого 2023 року у Раді заявили про завершення службового розслідування щодо Баканова, однак  результати його невідомі, через закритий режим інформації.

Читайте також

1