Службове розслідування щодо Баканова завершено - нардеп Веніславський

Результати перевірки колишнього глави СБУ є матеріалами з обмеженим доступом
Головне
Службове розслідування щодо Баканова завершено - нардеп Веніславський
Іван Баканов Фото: https://t.me/SBUkr
8 Лютого 2023, 16:34
читать на русском

Службове розслідування щодо ексочільника Служби безпеки України Івана Баканова завершене.

Про це повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський в ефірі "Радіо Свобода".

Він розповів, що відповідне питання обговорювали під час засідання комітету разом з чинним главою СБУ Василем Малюком.

"Спеціальні процедури щодо перевірки пана Баканова завершені. Думаю, що про це суспільство буде проінформоване, коли це буде необхідно. Тому що це грифовані матеріали перевірки, матеріали з обмеженим доступом. Вчора ми також отримали відповідь, де перебуває пан Баканов. Він перебуває в Україні", – сказав Веніславський.

На питання про те чи відомо йому, про що йдеться у матеріалах щодо розслідування, Веніславський зазначив, що члени комітету "допущені до всіх рівнів державної таємниці, але не завжди можуть говорити".

Своєю чергою секретар оборонного комітету Ради Роман Костенко заявив, що не знає, чи вдалося встановити розслідуванню якісь факти злочинів, вчинені Бакановим. Костенко переконаний, що матеріали перевірки слід передати Держбюро розслідувань.

"Пан Баканов є військовослужбовцем. Тому такі справи розслідує ДБР. Але наскільки я знаю, ця справа не передана до ДБР і я не знаю, чи взагалі там є факти злочину. Але ДБР має вивчати результати цього розслідування. Тому конкретики не було", – зазначив Костенко.

За його словами, засідання комітету, на якому порушувалось питання щодо Баканова, відбувалося не в закритому режимі, не в спеціальному приміщенні, тому Василь Малюк не міг вільно відповідати на всі запитання.

Нагадаємо, 17 липня 2022 року президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Читайте також

1