Ексміністр економіки Милованов, який називав себе дебілом, замислився, чи не стати йому ректором КПІ

Вибори ректора столичного вишу призначені на 11 червня 2024 року
Ексміністр економіки Милованов, який називав себе дебілом, замислився, чи не стати йому ректором КПІ
Тимофій Милованов (фото: УНІАН)
15 Квітня 2024, 14:46
читать на русском

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Тимофій Милованов розмірковує про те, чи не поборотися йому за ректорство в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

Про це він написав у Facebook.

Ексміністр звернув увагу на допис нардепа Романа Грищука, у якому той зазначив, що невдовзі в одному з найпрестижніших вишів України відбудуться вибори ректора.

Милованов закцентував на тому, що ректором може стати не тільки співробітник КПІ: «Вимогам закону я відповідаю – науковий ступінь, наукова робота, досвід. Я також випускник КПІ».

Ексміністр додав, що може запропонувати шлях розвитку університету та принагідно нагадав, що став президентом Київської школи економіки (KSE) вісім років тому, коли університет збанкрутів і втратив усіх студентів:

«Сьогодні він (KSE, – ред.) квітне, кількість спеціальностей, доходи і кількість студентів зросли більше ніж у 10 разів. Чи проголосують за мене співробітники (КПІ, – ред.)? Ніхто не знає, але можна пробувати».

При цьому Милованов каже, що для нього розвити КПІ – це «скоріше мрія, нереальність, яка приваблива, але примарна; майбутнє, яке може статись, але, можливо, в паралельному світі».

Також він визнав, що раніше, у 2019 році, намагався очолити інший столичний вищий навчальний заклад – Києво-Могилянську академію, але нібито це стало для нього неактуальним, оскільки тоді його призначили міністром економіки.

Як відомо, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з квітня 1992 року очолює Михайло Згуровський. Наприкінці 2023 року він заявляв у ЗМІ, що в липні 2024 року у нього закінчується контракт із КПІ, і відбудуться чергові вибори керівника університету. Сам він відмовився повторно балотуватися в ректори.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки, вибори ректора КПІ відбудуться 11 червня 2024 року.  У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які володіють державною мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як десять років. До 31 травня в Київській політехніці мають обрати представників для участі у голосуванні на виборах.

Нагадаємо, колишній міністр економіки, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов вигадав як покращити мобілізацію в Україні. Зокрема, радник керівника Офісу президента пропонує мобілізовувати людей через "лотерею або жеребкування".

Милованов був міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука. У березні 2020 року разом з урядом пішов у відставку. У листопаді 2020 року Милованов став радником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

4 лютого 2021 року, коментуючи у соцмережах провал України у перемовинах з МВФ щодо отримання чергового траншу, радник голови ОП Тимофій Милованов написав у Фейсбуці, що це не Україна зганьбилася, а МВФ "обкакався".

Читайте також

1