Милованов не буде вибачатися перед МВФ за те, що "фонд обкакався"

Радник голови ОП не вважає свої висловлювання образливими
Милованов не буде вибачатися перед МВФ за те, що "фонд обкакався"
Тимофій Милованов Фото: сторінка Милованова у Фейсбук
7 Березня 2021, 12:30
читать на русском

Радник голови Офісу президента Тимофій Милованов, який заявив у Фейсбуці, що "МВФ обкакався", розповів, що не буде вибачатися перед фондом за свої слова.

Про це Милованов заявив в ефірі телеканалу  "Україна 24".

Радник голови ОП вважає, що не має вибачатися за пости у соцмережах.

Я відповім, що я не бачу, за що тут вибачатись. Я вам скажу чесно, якби МВФ вийшов з офіційною заявою стосовно мого коментаря, це був би культовий статус у мене – коментар, навіть не пост на фейсбуці викликає офіційну позицію МВФ. Це, до речі, що зробили з нами соцмережі – вони змінили світ, і уявити, щоб щось таке було 5-10 років тому, неможливо. На жаль, фейсбук став токсичним, і інколи треба спуститися до, як я їх називаю, аналітичних хуліганів, до їх рівня, і відповідати словами, які вони розуміють, - заявив Милованов.

Читайте також

Він наголосив, що якщо говорити серйозно, то треба співпрацю України з МВФ розділити на два рівні.

Перший – фінансування України. Зазвичай МВФ фінансує або резерв НБУ, або держбюджет. Нам ні те, ні інше не потрібне, резерви у нас великі, бюджет і макроекономічна ситуація у нас в гарному стані. Але важливо розділити фінансову ситуацію в країні і реформи. Реформи ми робимо тому, що вони потрібні нам, незалежно чи є МВФ, чи немає. З іншого боку, інколи нам потрібні гроші, і МВФ нам дає їх, - зазначив радник голови Офісу президента.


Контекст. 14 лютого, коментуючи у соцмережах провал України у перемовинах з МВФ щодо отримання чергового траншу, радник голови ОП Тимофій Милованов написав у Фейсбуці, що це не Україна зганьбилася, а МВФ "обкакався".

Там МВФ обкакався, а не Україна. Якщо на це чесно дивитися, - написав Милованов у коментарях до власного допису про те, що грошей від МВФ у найближчому майбутньому Україні "не світить".

1