Ексміністр оборони Резніков потрапив у новий скандал: "Укрнафта" витратила на послуги юристів понад 100 млн грн

Щомісяця 10 мільйонів йшли на послуги адвокатів юридичної компанії "Астерс"
Головне
Ексміністр оборони Резніков потрапив у новий скандал: "Укрнафта" витратила на послуги юристів понад 100 млн грн
Олексій Резніков Фото: УНІАН
15 Вересня 2023, 09:37
читать на русском

Українська нафтова компанія "Укрнафта" опинилася в центрі скандалу після розкриття витрат на юридичні послуги, що становлять понад 100 мільйонів гривень.

За звітом, поданим на сайті Prozorro, виявлено, що "Укрнафта" витрачала величезну суму грошей на адвокатські послуги юридичної компанії "Астерс", і це викликало хвилю обурення та питань з боку громадськості та державних органів.

Понад 700 євро за годину, 10 мільйонів щомісяця та 120 мільйонів гривень щорічно – така сума, яку державна "Укрнафта" витрачала на послуги адвокатів юридичної компанії "Астерс" без усякого проведення тендера. Дивною стає та обставина, що компанія "Астерс" має прямий зв'язок із колишнім міністром оборони України Олексієм Резніковим, який раніше був управлінцем "Укрнафти".

Керівник "Укрнафти" Корецький раніше публічно обіцяв витрачати державні кошти виключно через систему закупівель Prozorro. Проте у грудні 2022 року "Укрнафта" уклала договір із компанією "Астерс", де годинна оплата адвокатських послуг сягнула неймовірних 700 євро.

Ця команда адвокатів повинна була розслідувати зловживання попередників, що вже викликало хвилю питань, оскільки цю роботу повинні були виконувати аудитори та слідчі. Також слід зауважити, що власний юридичний відділ компанії також оплачується за виконану роботу, що подвійно обтяжує бюджет "Укрнафти".

Питання щодо таких великих витрат на юридичні послуги залишаються відкритими, і цей скандал може вимагати детального розслідування з боку відповідних державних інстанцій та громадськості.

Нагадаємо, Рада підтримала відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Після кількох скандалів, пов'язаних з закупівлями Міноборони, ЗМІ почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Джерела повідомляли про заміну Резнікова Умєровим. Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.

Читайте також