Експерт сказав, у якій валюті краще зберігати заощадження

Українцям краще витрачати гривні, а валюту приховати на майбутнє
Експерт сказав, у якій валюті краще зберігати заощадження
Гроші (Фото: pexels)
29 Грудня 2021, 23:23
читать на русском

Напередодні різдвяних та новорічних свят українці за традицією закупляють подарунки та починають міняти на гривні свої валютні заощадження.

Експерт-фінансист Андрій Гойлов порадив витрачати на поточні витрати саме національну валюту, а от євро та долари - приховати.

У коментарі "Сегодня" він зазначив, що "резервний фонд" краще зберігати в іноземних валютах, а гривню використовувати "лише для поточних витрат".

Він вважає, що до кінця року долар США до гривні торгуватиметься у ціновому каналі 27,10-27,50 з тенденцією до зміцнення. А от європейська валюта, найімовірніше, продовжить зміцнення до позначки 31,50.

Також Гойлов зазначив, що гривня у грудні зафіксувала стабільність та завершує рік "досить успішно".

За його словами, зараз банки не відчувають дефіциту іноземних валют, а імпортери не такі активні перед сезоном відпусток.

Якщо посадовці держави не продовжать робити тривожних заяв щодо військової ескалації в ОРДЛО або ризиків насильницької зміни влади, курс гривні буде до кінця року стабільний, – спрогнозував він.

Нагадаємо, доктор економічних наук Олексій Плотніков спрогнозував, яким буде курс національної валюти до долара перед новорічними святами.

Читайте також наш матеріалЯким буде курс гривні найближчим часом - валютний прогноз від експертів

Читайте також

1