Експерти розповіли, які наслідки можуть мати обмеження в’їзду громадянам Росії

Очевидно, що таке рішення викличе невдоволення з боку російської влади
Ексклюзив
Експерти розповіли, які наслідки можуть мати обмеження в’їзду громадянам Росії
Заборона в`їзду в Україну (Фото: ДПСУ)
2 Грудня 2021, 16:05
читать на русском

На сайті президента петиція про заборону в'їзду громадян Росії на територію України зібрала необхідних 25 тисяч голосів, навіть більше. У своїй відповіді на петицію Володимир Зеленський вказав на "можливі сценарії розвитку", але які саме, не уточнив. Лише натякнув на безпеку та можливі "соціальні наслідки нововведень".

Експерти у коментарі Парламент.UA розповіли, які ж наслідки можливі від заборони в’їзду до України росіянам.

Експерт громадського руху "Всі разом!" Євген Савісько вважає, що якщо таку заборону приймуть, то Кремль вчинить аналогічно з нашими земляками. Більша частина заробітчан повернуться додому, де роботи для них немає і, мовляв, найближчим часом і не буде. Тим самим вони "змушені будуть йти або в кримінал, або в нелегали, але вже в Україні".

Очевидно, що таке рішення викличе невдоволення з боку російської влади. Можливо, вони запровадять заборону на в'їзд до Росії громадян України, торговельну та енергетичну блокаду тощо. Проте в цьому випадку слід розуміти, що російські громадяни потенційно несуть загрозу Україні, тож в інтересах національної безпеки слід заборонити їхній в'їзд в Україну, попри відповідь Росії, – переконаний економічний експерт Олександр Хмелевський.

Голова "Асоціації Політичних Наук" Дмитро Сінченко стверджує, що таке рішення суттєво ускладнить проведення ворожих дій Кремля проти України, ускладнить проведення розвідки, диверсій, спецоперацій у нашому тилу, додасть визначеності у двосторонні стосунки наших країн, послабить економічні та соціальні зв'язки. Тож у підсумку це зменшить залежність України від ворога і знизить потенційну можливість здійснювати вплив на Україну з боку Москви.

Більше читайте у нашому матеріалі: Росіянам хочуть заборонити в’їзд в Україну: що про це думає Зеленський та до чого готуватися

Читайте також