Експертка пояснила, чи вплине податковий закон на Ахметова

У законі прописане підвищення податкового навантаження на видобуток руди
Ексклюзив
Експертка пояснила, чи вплине податковий закон на Ахметова
Рінат Ахметов (фото: Facebook)
7 Грудня 2021, 19:58
читать на русском

Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" №5600 вплине на олігарха Ріната Ахметова.

Про це повідомила адвокатка з Адвокатського Бюро "ЮФ "Семенова і Партнери", кандидатка юридичних наук Марина Семенова ексклюзивно для Парламент.UA.

Вплив цього закону на Ахметова (досьє Ріната Ахметова) справді величезний, зважаючи на "павутинну" імперію його інтересів практично у всіх галузях, - сказала адвокатка.

Вона зазначила, що у законі прописане підвищення податкового навантаження на видобуток руди, а Ахметов є власником найбільших видобувних компаній країни.

За її словами, податковий закон вплине не лише на олігарха, але й на всіх роботодавців, адже покладе на них додаткові податкові витрати та перерозподіл бюджетних статей.

Ця ситуація призведе до чергового витку підвищення цін, хвилі скорочень та відходу з ринку малих гравців та дрібного бізнесу, що напередодні кінця календарного року негативно вплине на ринкову ситуацію загалом. Для Ахметова ж, інтереси якого базуються так само і на даному сегменті, така дія з боку чинної влади створює додаткові "незручності", що призводить до конфлікту в колах олігархів, - додала експертка.

Нагадаємо, що Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України для усунення протиріч та уточнення визначення лізингових операцій.